(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Kapr na víně
Potřebné ingredience
naplátkovaný kapr (můžou být i podkovy, ale špatně se s nima manipuluje - lámou se), citrón, sůl, cibule, česnek, bílé víno, máslo
Postup přípravy
Kapra si den předem nakapeme hojně citrónem - nebude pak smrdět.
Kapra nasolíme (od citrónu už neoplachujeme) z obou stran. Na dno pekáčku dáme 4 tenké plátky másla, na to kapra a na něj cibulku na větší kousky a česnek (já použila půlku klasické cibule a jednu jarní a 3 stroužky česneku), nakonec zalejeme vínem (1,5 - 2 dcl). Dáme péct na 175°C přibližně 45 minut.
Podáváme s bramborovým salátem.
Kapra nasolíme (od citrónu už neoplachujeme) z obou stran. Na dno pekáčku dáme 4 tenké plátky másla, na to kapra a na něj cibulku na větší kousky a česnek (já použila půlku klasické cibule a jednu jarní a 3 stroužky česneku), nakonec zalejeme vínem (1,5 - 2 dcl). Dáme péct na 175°C přibližně 45 minut.
Podáváme s bramborovým salátem.
před upečením
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé